Viru Keemia Grupp külmutab tsemenditehase projekti

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtla-Järve keemiatehas.
Kohtla-Järve keemiatehas. Foto: Eva Renter

Tulenevalt muutunud majanduslikust olukorrast otsustas Viru Keemia Grupp ajutiselt peatada tsemenditehase rajamise ettevalmistuse ja sellele järgneva tehnoloogia tarne ning ehitamise.


Otsuse tingis järsult muutunud olukord ehitusmaterjalide ja eriti tsemenditurul ning samaaegne finantsturgude nõrkus, teatas ettevõte.

Projekti kulgemist takistab ka seni riigi poolt vastuvõtmata otsus tehasele eraldatava CO2 kvoodi kohta.

«Tsemenditehase ehituse alguse viibimine ei tähenda kaugeltki seda, et VKG oleks lõplikult loobunud tsemenditehase rajamise plaanist,» kinnitas VKG arendusdirektor Jaanus Purga.

Tema sõnul on seni tehtud töö tõestanud, et põlevkivi mineraalsete jääkide ja kõrvalproduktide kasutamine tsemenditootmises on tehniliselt võimalik ja ka majanduslikult mõistlik. «Jätkame projektiga endiselt, kuid tingituna muutunud olukorrast hoopis rahulikumas tempos,» lisas ta.

Tsemenditehase rajamise projekti raames tegeletakse edasi planeeringute ja erinevate uuringutega ning tehakse muid ettevalmistustöid.

Tsemenditehase projektimeeskond on tehnoloogia tarnija valikul ja ehitushanke dokumentatsiooni ettevalmistamisel teinud väga head tööd, mistõttu on võimalik olude paranemisel kohe alustada ehitus- ja tehnoloogiahanget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles