Loksa laevatehas saatis ukrainlased koju ja koondab 50 kohalikku

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laev Loksa laevaremonditehases.
Laev Loksa laevaremonditehases. Foto: KÜLLIKE ROOVÄLI/PM/EMF

Tellimuste vähenemise tõttu saatis Loksa laevatehas kodumaale tagasi 30 ukraina töölist ning koondab lähiajal tõenäoliselt 40-50 Eestit pärit töötajat.


«Niipalju võin öelda, et meil oli tellimusi Kreekast kaheksale laevale, aga alles jäi kuus. Sellega seoses tuli auk sisse,» märkis laevatehase avalike suhete juht Rein Heina hommikul.


Tema sõnul on koju saadetud juba umbes 30 ukrainlasest töötajat ning lähiajal võib koondamisteate saada ka 40-50 oma töötajat. «Aprillis väheneb tööde maht 20 protsenti ja mais-juunis 65 protsenti. Maikuus on tööd 50 oskustöölisele, põhiliselt maalritele,» sõnas Heina, kes avaldas siiski lootust, et varsti tuleb tellimusi juurde. «Läbirääkimised praegu käivad. Loodan, et suudame esialgse mahu taastada,» sõnas ta.

Samas tunnistas mees, et kui esialgne tellimuste maht taastub, on see eelkõige hea uudis ukrainlastele, kes esmajärjekorras tagasi kutsutakse. Eestist pärit töötajaid võetakse vastavalt vajadusele.

Pärastlõunal avaldas ettevõte kodulehel pressiteate, milles teatatakse, et tellija on tühistanud kahe puistlastilaeva (balkeri) ehituse tellimuse, kuid läbirääkimistes õnnestus Loksa laevatehasel suurendada 6 laeva ehitamiseks vajalike sektsioonide tootmise mahtu, mis kompenseerib olulise osa kaotatud tööst. Teates möödab ettevõtte juhatus, et alltöövõtu mahtu vähendatakse ning koondamisest pole pääsu ka oma töötajatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles