Soome firmad soovitavad töötajatel Mehhikosse mitte sõita

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõidukid USA-Mehhiko piiril San Diegos
Sõidukid USA-Mehhiko piiril San Diegos Foto: AP / Scanpix

Masinatööstuskontsern Wärtsilä ei luba oma töötajatel Mehhikosse sõita, ka paljud teised Soome ettevõtted jälgivad toimuvat ja soovitavad oma inimestel sinna mitte reisida.


Wärtsilä kommunikatsioonijuht Atte Palomäki rääkis

Taloussanomatele

, et keeld on ajutine.

«Reisiosakond uurib välja, milliseid sõite Mehhikosse on kavandatud. Juhise järgi tuleks kõik Mehhiko-suunalised sõidud ära jätta,» rääkis ta.

Masinatööstuskontsern on Mehhikoga seotud hooldustegevuse kaudu. Palomäki sõnul püüab firma välja uurida, kas praegu viibib seal riigis nende töötajaid või mitte.

Sarnaselt Wärtsiläle soovitab piirkonda sõitmist vältida metallitööstusettevõte Metso, mis määras Mehhikole kõrgeima ohukategooria. Metsol on Mehhikos üks tehas.

Lisaks neile jälgivad seagripi levikut pakenditootja Huhtamäki, millel on Mehhikos kaks esindust.

Metsanduskontsern UPM hoiab samuti olukorral silma peal ja järgib ametivõimude edastatud juhiseid. UPM Raflatacil on Mehhikos müügiesindus ja lõiketerminal, kus töötab kümmekond inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles