Leedu saatis võimaliku seagripi juhtumi Londonisse analüüsi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitmel pool maailmas kontrollitakse võimalikke seagrippi nakatanuid.
Mitmel pool maailmas kontrollitakse võimalikke seagrippi nakatanuid. Foto: AFP / Scanpix

Leedus hiljuti Mehhikost naasnud kodanikult võetud proov tunnistati Leedu aidsikeskuses A-tüüpi gripiviiruseks ja proov saadeti täiendavaks analüüsiks Londonisse.


Londonis tehakse kindlaks, kas proovi puhul on tegu uut tüüpi gripiviiruse ehk seagripiga.

Kuigi inimene, kellelt proov pärineb, tunneb end hästi, soovitavad arstid tema ravimist jätkata ja tema tervislikku seisundit haiglas jälgida, ütles Leedu tervishoiuministeerium avalduses.

Leedulane, kes naasis Mehhikost 23. aprillil, oli haige lapsega kodus ja 25. aprillil ilmnesid ka temal haigusnähud nagu kurguvalu, peavalu ja palavik. 28. aprillil pöördus ta aidsikeskuse viroloogialaborisse, et teha kindlaks, kas tal on gripp.

29. aprillil kinnitas labor A-tüüpi gripiviirust ja proov saadeti põhjalikumaks analüüsiks Londonisse.

Maailma Tervishoiuorganisatsioon (WHO) tõstis kuueastmelise pandeemiahäire taseme neljandale astmele, mis tähendab võimaliku pandeemiariski märgatavat suurenemist.

Seni on surmajuhtumitest teatanud Mehhiko ja USA, lisaks on nakatanuid kinnitanud mitmed Euroopa riigid, sealhulgas Suurbritannia ja Saksamaa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles