Seagripioht püsib hoolimata paanika lahtumisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hongkongi tervishoiutöötajad juhivad puhkuselaagrist välja inimesi, kes olid seal gripiohu tõttu karantiinis.
Hongkongi tervishoiutöötajad juhivad puhkuselaagrist välja inimesi, kes olid seal gripiohu tõttu karantiinis. Foto: AP / Scanpix

Viirusepuhangu arvatavas alguspaigas Mehhikos avati taas koolid ja ülikoolid ning elu hakkab pöörduma tagasi normaalsetesse rööbastesse, vahendas uudisteagentuur AFP


Mehhiko loodab, et gripist ja sellega kaasnenud paanikast taastumine läheb kiiresti, kuna mitmed riigid kehtestasid mehhiklaste suhtes haiguse leviku tõttu karme piiranguid.

Hiina kaitses täna riigis kehtestatud rangeid meetmeid gripiga võitlemisel. Muuhulgas katkestas Peking lennud Mehhikosse ning pani karantiini suure hulga inimesi, kes olid kokku puutunud ühe Honkongi lennanud gripiviiruse saanud mehhiklasega.

Endiselt kehtivad ka keelud sealiha impordile, kuigi WHO on korduvalt teatanud, et viirus teadaolevalt sealiha kaudu ei levi. Venemaa küll lubas täna taas näiteks viiest USA osariigist lihatooteid importida, kuid keeld kehtib edasi kaheksale osariigile.

WHO sõnul pole viiruse leviku ulatus endiselt täiesti selge ning oht, et sellest saab üleilmne oht, on täiesti olemas.  

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) viimase statistika kohaselt on maailma riigid kinnitanud 2099 A-gripi (H1N1) ehk seagripi juhtumit 23 riigis. Mehhiko teatel on seagripist põhjustatud surmajuhtumeid 42, USAs kaks. Kaks viimast riiki seagripist teatanud riiki on Poola ja Serbia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles