USA kinnitas kolmandat «uue gripi» surma

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laborites uuritakse maailma ähvardavat seagrippi.
Laborites uuritakse maailma ähvardavat seagrippi. Foto: AFP / Scanpix

USA tervishoiuametnike sõnul põdes üks lõppenud nädalal Washingtoni osariigis surnud mees seagripina tuntud H1N1 viirust, millesse on viimastel andmetel nakatunud üle 2200 ühendriiklase

Kohalike ametnike sõnul olid kolmekümnendates aastates mehel ka südameprobleemid, vahendasid AFP ja Reuters.

Eelmised kaks surma olid registreeritud Mehhiko piiri äärses Texase osariigis.

Tervishoiuekspertide sõnul ei tohi maailmas levivat viirust alahinnata, ehkki suurem osa haigestunuid näib kannatavat vaid leebete sümptomite all. Talve ootaval lõunapoolkeral võib ka A-viirusena tuntud tõbi hakata üha enam levima kõrvuti hooajaliste gripiviirustega.

Maailmas on algselt seagripiks nimetatud tõppe haigestunud üle 4200 inimese mõnekümnes eri riigis ning eile teatasid esimestest juhtudest Norra, Jaapan ja Austraalia.

USA ametnikud arvavad, et viirus on levinud juba pea kõigisse osariikidesse, ehkki epideemialäve ületamist ei ole näha. Sealgi on lisaks uuele gripiviirusele levimas ka tavalised hooajalised tüved ja muud nakkused.

Kokku on nn uus gripp surmaga lõppenud rohkem kui poolesajal juhul. Mehhikos on uue hübriidviiruse tagajärjel surnud 48 inimest ning Kanadas ja Costa Ricas kummaski veel üks,vastavalt eilsetele ametlikele teadetele.

Tervishoiueksperdid hoiduvad avalikult kritiseerimast riike, mis on viiruse leviku takistamiseks rakendanud eriti karme meetmeid, eeskätt Hiina Rahvavabariigis ja sellele kuuluval Hongkongi territooriumil on pandud sadu inimesi karantiini arvatava nakatunutega kokkupuutumise pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles