Lõuna-Osseetia valib kohalikku parlamenti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine siseneb Tshinvali valimisjaoskonda.
Naine siseneb Tshinvali valimisjaoskonda. Foto: Reuters / Scanpix

Gruusia separatistlik piirkond Lõuna-Osseetia valib täna kohalikku 34-kohalist parlamenti.

Viiekümne tuhande elanikuga piirkonna valimistel osaleb neli erakonda, kuid keskvalimiskomisjon ei andnud kandideerimisõigust kahele erakonnale, mis pole ustavad kohalikule võimujuhile Eduard Kokoitõle.

Vaatlejate sõnul on Kokoitõ eesmärk saavutada parlamendis kindel enamus, mis võimaldaks muuta põhiseadust, et sillutada teed tema plaanile kandideerida tuleval aastal kolmandaks ametiajaks.

Lõunaosseedid saavad hääletada ka Venemaal. Valimiskomisjoni sõnul oli kohaliku aja järgi kella 10-ks käinud valimas 19,1 protsenti hääleõiguslikest.

Valimisjaoskonnad suletakse kell 20 (Eesti aja järgi 19), esimesed tulemused peaksid selguma kaks tundi hiljem.

Lõuna-Osseetia on Moskva toel olnud faktiliselt iseseisev 1990. aastate algusest. Gruusia keskvalitsus üritas mullu augustis piirkonna taas oma kontrolli alla saada, kuid löödi seepeale puhkenud sõjas Venemaaga tagasi.

Pärast konflikti tunnustas Venemaa ametlikult Lõuna-Osseetia iseseisvust, teistest riikidest on seda teinud vaid Nicaragua.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles