Obama: Aafrika peab ise oma tuleviku otsustama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna Ghana pealinnas Accras peetud kõnes kinnitas USA president Barack Obama, et Aafrika liidrid peavad võitlema korruptsiooniga ning tugevdama demokraatiat, kuid oma tuleviku üle otsustagu aafriklased ise.


«Aafrika tulevik sõltub aafriklastest,» ütles Obama, kelle sõnul konfliktid on nagu «veskikivi Aafrika kaela ümber».

Obama sõnul sõltub Aafrikale antav abi heast valitsemisest Aafrika riikides. Ta kutsus Aafrika liidreid võtma senisest suurema vastutuse.

«Areng sõltub heast valitsemisest,» ütles Obama Ghana parlamendile. «See on asi, mis on liiga paljudes kohtades liiga kaua puudu olnud. See on muutus, mis võib vabastada Aafrika potentsiaali. See on ka vastutus, mida ainult aafriklased saavad võtta.»

Obama juhtis tähelepanu korruptsioonile ja türanniale. «Ükski riik ei saa rikkaks kui selle juhid kasutavad majandust ära enda taskute täitmiseks või narkokaupmehed võivad politsei ära osta,» ütles president. See pole demokraatia, see on türannia ja nüüd on aeg see lõpetada.

Obama mainis oma kõnes veel näiteks Darfuri ja Somaalia konflikte ning võitlust AIDSiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles