Lugejate kirjad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Emakeeleõpetajad koondada!
Abikaasa palus mul osta turult sõira. Sellist toodet ma aga ei leidnud. Küll pakkus Merriba firma sõiri juustu. Võib-olla oleksin kuskilt leidnud veel ka sõiru. Võta või jäta, ei saa sotti oma keelest ega tootjate meelest. Aga nüüd on saanud selgeks, et polegi vaja midagi mõista: kama kaks, kas pistad nahka sõira, sõiri või sõiru.
Ja emakeeleõpetajad tuleks juba
1. septembrist viimseni koondada kui muiduleivasööjad. On ju keelest saanud isikuahistaja, kirjanduse mõistmiseks aga piisab täiesti, kui kuuled iga «Aktuaalse kaamera» järel mõnda luuletust, s.t luule puudumist.
Eesti keele ja kirjanduse tunnid peaksid aga koolis asenduma mõne nüüdisaegsema distsipliiniga. Selle tarvis väike loetelu: korruptoloogia, kleptoloogia, nepotoloogia, künismoloogia, hiromantoloogia, horoskopoloogia, beiboloogia, macholoogia vms. Valik on tõesti rikkalik. Vahvad ained kõik!
Toom Õunapuu, koondatav


Tasuta sõit – kellele?
Raudteejaamades on virgalt ja viksilt üles pandud sõiduplaanid. Nii see peabki olema. Neilt saab ka lugeda, et tasuta võivad sõita eelkooliealised lapsed, sügava puudega isikud ja, nüüd pange tähele – ka Vabadussõjast osa võtnud. Vaevalt et manalateele läinud sõdalased uuesti ellu ärkaksid ja Edela­raudtee tasuta eeliseid kasutaksid. Küll aga tuleks võimaldada seda eelist nüüd juba meie Teisest maailmasõjast osavõtnuile. Nende kangelaslikumad lahingud Sinimägedes ja Emajõe joonel vääriksid seda täielikult!
Karl Siimon Järvamaalt

Mis meist saab?
Armas vabariigi valitsus, tahaks teilt küsida, kas invaliidid ja pensionärid peavad lõpuks nälga surema või tulema valitsuse liikmetelt raha kerjama, kui te pensione veel vähendate?
Paha on mõelda sellele, kuidas üks härrasmees valitsusest ütles, et raha tuleb kärpida sealt, kus seda on, nagu pensionid ja hüvitised. Kas siis 4000 krooni on nii suur raha, et sealt veel maha võtta?
Vanurid on teinud rasket tööd, et tulevikus oleks muretu elu ja saaksid rahulikult puhata. Aga seda ei juhtu, sest elu läheb iga päevaga kallimaks ja raha jääb vähemaks. Meie, vanurid, oleme riigile koormaks küll, aga teiegi saate ükskord vanaks ja võib-olla tuleb ka aeg, kus teiegi rahatagavarad saavad otsa. Siis tunnete, kuidas pensioniga toime tulla.
Oleme kõik ühesugused inimesed, ja kui vaja, peaksime ajama ka võrdselt läbi piskuga. Mõtelge kõigile ja püüdke riigi raha õiglaselt kulutada ja jagada. Ei taha, et Eestis peaks keegi kannatama nälga või kerjama. Ei taha, et vanurid peaksid lugema sente. Riik ei tohiks alahinnata oma vanureid.
Riina, pensionär Paidest

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles