Kindlustusfirma: Arctic Sea kindlustus ulatus 4 miljoni dollarini

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Kaubalaev Arctic Sea on kindlustatud firmas Renessans Strahovanie 4 miljoni dollari ehk 44,2 miljoni krooni eest, kindlustuse juht kinnitas kuuldusi lunarahanõudest.


Kindlustusgruppi asepresident Vladimir Dušin kinnitas kindlustussumma suurust Intefaxile. Tema sõnul pole praeguse ajani mitte keegi kindlustuselt nõudnud tekkinud kahjude hüvitamist.

Laeva pardal viibis 15-liikmeline Vene kodanikest koosnenud meeskond, kes 22. juulil alustas Soomest teed Alžeeriasse, kuid 24. juulil laev kaaperdati. Meremehed pääsesid vabaks alles eile, laev asus siis Roheneemesaarte lähistel.  

Dušini sõnul sai kindlustuskompanii 3. augustil telefonikõne tundmatult isikult, kes nõudis laeva vabastamise eest 1,5 miljonit dollarit ehk 16,6 miljonit krooni.

Maksmisest keeldumisel ähvardas tundmatu kogu meeskonna maha lasta ja laeva uputada.

Kindlustusfirmas moodustati kriisistaap ja juhtkonna otsusel teatati intsidendist korrakaitsejõududele, kellega oldi tihedates sidemetes kuni laeva leidmiseni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles