Saksa pangajuht esines Türgi-vaenulike väidetega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thilo Sarrazin
Thilo Sarrazin Foto: SCANPIX

Eelmisel nädalal ütles hiljuti Saksa keskpanga juhtkonda valitud Thilo Sarrazin kultuuriajakirjale Lettre International, et türklased ei too Saksamaa majandusele eriti kasu ja on oma kõrge sündimuse tõttu ohtlikud.


«Türklased vallutavad Saksamaa..... kõrge sündimusega,» kõlas Bundesbankis muuhulgas riskijuhtimisega tegeleva Sarrazin tsitaat.

Saksamaa sündimuse näitajad on ühed Euroopa madalaimad.
«Ma oleks õnnelik, kui nende asemel oleksid Ida-Euroopa juudid, kelle intelligents on 15 protsenti kõrgem kui Saksa rahval,» lisas Sarrazin.

Sarrazin ei taha enda sõnul riiki gruppe, kes ei soovi integreeruda ja lähevad veel pealekauba kalliks maksma.

Näiteks pealinnas Berliinis elab Sarrazini arvates üha rohkem araablasi ja türklasi, kes ei suuda teha muud peale puu- ja aedviljade müümise. «See on tõsi ka suure osa Saksa alamklassi kohta,» lisas Sarrazin.

Saksa keskpanga juht Axel Weber kinnitas ajalehele Frankfurter Allgemeine Zeitung, et sotsiaaldemokraatlikku parteisse kuuluv Sarrazin on oma kommentaaride eest juba vabandanud. Saksa meedia teatel proovis Weber teda veel enne ajakirja trükkimist takistada.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles