Neli protsenti täiskasvanutest kasutab kanepit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanepitaimed.
Kanepitaimed. Foto: Reuters / Scanpix

Peaaegu neli protsenti täiskasvanutest kogu maailmas kasutab kanepit, teatas meditsiiniajakirjas The Lancet avaldatud uuring uudisteagentuuri AFP vahendusel.


Uuring tsiteeris ÜRO statistikat, mille hinnagul oli aastal 2006 maailmas 166 miljonit kanepikasutajat vanuses 15-64. See on 3,9 protsenti maailma inimestest selles vanusegrupis.

Suurem osa kanepikasutajaid elavad rikastes riikides: juhtival kohal on USA, Austraalia ja Uus-Meremaa, neile järgneb Euroopa. Kanepi kasutamine kasvab siiski ka madala ja keskmise sissetulekuga riikides.

Austraalia professorite Wayne Halli ja Louisa Degenhardti tehtud uuring on ülevaade kanepi kasutamisest ja selle mõjudest. Nende sõnul on kanepi mõju rahvatervisele selle kasutajate hulka ja kõrvalnähte arvestades ilmselt tagasihoidlik võrreldes näiteks alkoholi, tubaka ja teiste illegaalsete narkootikumidega peale kanepi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles