Mehhiko-USA piiril avastati hiidtunnel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA-Mehhiko piiril avastatud tunnel.
USA-Mehhiko piiril avastatud tunnel. Foto: AP / Scanpix

Mehhiko võimud avastasid USA ametkondadelt saadud vihje abil eile Ühendriikide piiril 300 meetri pikkuse suure narkotunneli.


Ühendriikide narkovastase võitluse ameti (DEA) teatel vahistasid võimud Mehhikos Tijuanas alguse saavas ja USAs San Diegoni ulatuvas tunnelis tosin seal töötanud inimest, vahendas AFP.

Ühendriikide võimude teatel ulatub tunnel maksimaalselt kuni 30 meetri sügavuseni. Suurem osa tunnelist - 260 meetrit asus USA pinnal, kuid sellele polnud jõutud veel väljapääsu ehitada.

Ekspertide hinnangul on tunneli ehituseks kulunud hinnanguliselt kaks aastat, see on varustatud ka valgustuse, elektri- ja ventilatsioonisüsteemi ja isegi liftiga.

Viimastel nädalatel on ametivõimud kahe riigi piiri lähistelt leidnud mitmeid sarnaseid tunneleid. Kõik viitab sellele, et narkokullerid kasutavad neid narkootikumide salakaubanduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles