Slovakk saadeti Iirimaale pommiga

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bratislava lennujaamas pagasit ootavad reisijad.
Bratislava lennujaamas pagasit ootavad reisijad. Foto: AFP / Scanpix

Slovakkia võimud kontrollisid nädalavahetusel lennujaama turvameetmeid, peites pahaaimamatute reisijate pagasisse keelatud esemeid. Katse tulemusena jõudis üks turist lõheainepakiga koguni Iirimaale välja.


Kokku oli lõhkematerjali pandud üheksa inimese kotti, kuid Bratislava lennujaama turvakontrollis leiti keelatud aineid vaid kaheksalt neist, üks reisija pääses aga Dublini lennule, kaasas 90 grammi plastiklõhkeainet, vahendas YLE uudisteagentuure.


Lisapagasist mitte teadnud mees ei märganudki midagi enne, kui Iiri politsei tungis teisipäeval Slovakkiast saadud vihje alusel tema korterisse. Slovakkias jõulupuhkusel käinud 49-aastane mees esmalt vahistati, kuid hiljem siiski vabastati süüdistust esitamata, kirjutas BBC News.

Slovakkia siseminister Robert Kalinak palus iirlastelt vabandust nii katse enda kui ka sellest teatamata jätmise pärast. Lõhkeaine jõudmisest teise riiki informeeriti alles kolm päeva hiljem. Iiri ametnike sõnul oli selline test rumal isegi, kui see ei tekitanud mingi plahvatusohtu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles