Vene kommunistid tahavad Stalinit pühakuks kuulutada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stalin.
Stalin. Foto: AP / Scanpix

Peterburi ja Leningradi oblasti kommunistid kavatsevad lähemal ajal pöörduda vene õigeusu kiriku poole nõudmisega kanoniseerida Jossif Stalin.

Kommunistid iseloomustavad Stalinit «vene alade koondaja, võõramaalaste alistaja, suure sotsiaalse miinimumi looja, askeedi ja rahvaste isana», vahendas Interfax.

Peterburi ja Leningradi oblasti kommunistid on veendunud, et XXI sajandi lõpuks ehivad «püha Jossifi» ikoonid iga õigeuskliku kodu.

Samuti on vanameelsed veendunud, et Stalin tuleb netiprojektis «Venemaa nimi» ülekaalukalt võitjaks.

«Stalin on Venemaal kõige populaarsem nimi. Stalini poolt hääletavad nii kommunistid, patrioodid, vene rahvuslased, noored ja vanad ning kõik riiklikult mõtlevad elanikud sõltumata rahvusest, haridusest ja usutunnistusest,» seisab organisatsiooni teadaandes.

Kommunistide meelest annab rahvas, «raskelt ohates», suurele väe- ja riigijuhile andeks nii repressioonid, kaadripuhastused, võitluse kosmopoliitsuse ja kõik «muud revolutsiooni- ja sõjaaja vältimatud eksimused ja tragöödiad».

«Miks siis inimesed andestavad Stalinile selle, mida ei andestataks kellelegi teisele? Sellepärast, et ta ühendas veneliku ja nõukoguliku, sellest kujunes nõukogude tsivilisatsioon, meie isamaa kõrgeim arengupunkt. Selle eest, et ta muutis mahajäänud pastlariigi tööstusgigandiks. Võidu eest. Isikliku vähenõudlikkuse ja pretsedenditu korruptsiooni väljajuurimise eest,» usuvad kommunistid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles