Ususümboleid keelustav seadus ärritab moslemeid

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Osa Prantsusmaal elavaid moslemeid kritiseeris karmilt mosleminaiste keha ja nägu katvate burkade keelustamist nõudvat seaduseelnõu.


Prantsuse immigratsiooniministri Eric Bessoni sõnul võidakse seisukohta burka kandmise küsimuses arvestada ka Prantsuse kodakondsuse andmisel, vahendas Reuters.

Parlamenti menetlusse jõudev paremtsentristliku võimuerakonna UMP eelnõu näeb ette avalikes kohtades ja tänavatel näo katmise keelustamist burkade või niqabidega (musta värvi hõlst, mis jätab silmad katmata). Seadusest üleastujaid tahetakse karistada kopsaka rahatrahviga.

«750 eurot (11 700 krooni) on täiesti ebaproportsionaalne, sest me ei tee kellelegi liiga. [...] See on trahv, mille võiks määrata gangsteritele ja kriminaalidele, mitte ausatele inimestele,» ütles burkat kandev Aya Touati, kelle sõnul on burka kandmine kohustus, et näidata oma pühendumist islamile.

Eelnõu toetajate hinnangul aitab keeld tagada paremini turvalisust ning kaitsta naiste õigusi. Burkakeeldu toetab ka Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles