Brasiilia muusikud õpetavad trummimänguga maailma parandama

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rio de Janeiro favela Rocinha
Rio de Janeiro favela Rocinha Foto: AFP / Scanpix

Tallinn 2011 kutsus Eestisse Brasiilia löökriistamängijad, kes õpetavad eestlastele, kuidas trummimänguga maailma paremaks muuta.

MTÜ G4S Noorteklubi noorsootöötaja Triin Maripuu on üks neist, kes koolitusel osales ning tema ülesanne on need trummirütmid noortele edasi õpetada, sest kultuuripealinna üleskutsel peaks pealinnas sündima terve punt tummiorkestreid koondnimetusega Trumm-It, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Rio de Janeiro favelades ehk slummides sündinud programm AfroReggae käib mööda maailma ja õpetab raskustes noortele trummimängu kaudu, et kõik pole veel kadunud. «Muusika kaudu väljendub nende sisemine anne ja igaüks leiab oma suurima potentsiaali, mida nad tegelikult suudavad,» selgitas AfroReggae koreograaf Betho Pacheco.

Aasta pärast tulevad Brasiilia trummimehed tagasi ning koos sellenädalasest koolitusest sündinud trummiorkestritega antakse vägev kontsert.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles