Tallinna kallid restoranid ägavad maksuvõlgades

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on In Studio Vinum restoran, mille maksuvõlg ulatub peaaegu miljoni kroonini.
Pildil on In Studio Vinum restoran, mille maksuvõlg ulatub peaaegu miljoni kroonini. Foto: MARINA PUSHKAR/PM/EMF

Tallinna prestiižsed restoranid on maksuametile võlgu sadu tuhandeid kroone. Vaid üks vaatluse alla võetud restoran on maksu- ja tolliametiga sõlminud maksegraafiku.

Hetkeseisuga on suurim võlglane vaid mõni aasta tegutsenud ning Hõbelusika konkursi 2007. aasta parim restoran In Studio Vinum, mille maksuvõlg ulatub peaaegu miljoni kroonini, kirjutab aripaev.ee.

Täpsemalt koosneb võlg 913 902 kroonisest põhivõlast ja maksmata intressist. Riigile on üle kandmata nii käibe- kui sotsiaalmaks, kinnipeetud tulumaks, aga ka töötuskindlustusmaksed ning kohustusliku kogumispensioni maksed.

Kopsakad maksuvõlad on ka populaarsel kohvikul Moskva. Nemad on tasumata jätnud 694 256 krooni töötasudelt ja käibelt arvestatud makse. Erinevalt teistest restoranidest-kohvikutest on nad aga maksuvõla ajatanud.

Maksuvõlgnike nimekirja on haaratud ka mainekas prantsuse restoran Bonaparte, restoranide Vertigo ja Mercado ning Viru Keskuses asuvate kohvikute Bestseller ja Boulangeriega opereeriv ettevõte Bellavista Grupp ning restorane Gloria ja Egoist majandav AS Demjanov.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles