Kuramaa metsas tegutses Läti kõigi aegade suurim kanepikasvatus

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanepitaimed.
Kanepitaimed. Foto: SCANPIX

Läti maksuameti agentidel õnnestus pärast poolteist aastat kestnud pingutusi avastada Kuramaalt selle maa ajaloo suurim kanepikasvandus, teatab uudistevõrk LETA.

Kanepiistandus asus keset Kuramaa metsi Saldusi piirkonnas. Kriminaalpõldnikud tegutsesid kolmes taluhoones. Taimi kasvatati küünis, mida soojendasid garaažis asuvad suured diiselgeneraatorid ning saaki puhastati ja kuivatati elumajas. Kanepilõhna peitmiseks kasvatati talus ka kanu ja sigu. Kompleksi võõraste silmade eest peitmiseks kasutati nii moodsat turvatehnikat kui ka kolme valvekoera.

Maksuametnikel õnnestus kanepitallu siseneda reede õhtul koos kaitseministeeriumi spetsialistidega. Reidi korraldanud agendid konfiskeerisid seal üheksa kilogrammi kuivatatud marihuaanat ja 3500 marihuaanataime. Vahistati ka kaks inimest.

Uurimine sai alguse 18 kuud tagasi, kui korrakaitsjad tabasid sealtsamast istandusest pärineva kolmekilose kanepipaki, mida kurjategijad üritasid toimetada Eestisse. Läti maksuameti hinnangul võis kanepitalu tegutseda umbes kolm aastat, eriti viljakad olid neist kaks viimast. Saaki turustati ilmselt Balti ja Skandinaavia riikides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles