Hiinas vahistati pelmeenide mürgitaja

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina pelmeenimüüja Shanghai söögikohas.
Hiina pelmeenimüüja Shanghai söögikohas. Foto: AFP / Scanpix

Hiina võimud arreteerisid mehe, keda süüdistatakse Jaapanisse ekspordiks läinud pelmeenide mürgitamises, mis põhjustas naaberriigiga kahe aasta eest suure diplomaatilise tüli.


Kommunistliku riigi ametliku meedia teatel pani ajutine vabrikutööline Lu Yueting väidetavalt putukamürki mõnedesse külmutatud pelmeenidesse, kuna 36-aastane nees ei olnud rahul oma palga ega kolleegidega, vahendas

BBC News

.

Jaapanisse müüdud pelmeenidest jäi haigeks kümme inimest, mis põhjustas hirmulaine Hiina toidu suhtes. Pelmeenides leiti metamidofossi jälgi, mis on väga mürgine aine.

Hiina oli varem tõrjunud väiteid, et mürgitamine pandi toime rahvavabariigi territooriumil. Nüüd on aga politsei leidnud ka süstlad, millega mürk pelmeenidesse lisati, teatas avaliku julgeoleku ministeerium Xinhua uudisteagentuuri vahendusel.

Jaapani peaminister Yukio Hatoyama kiitis oma avalduses Hiina võimude pingutusi juhtumi lahendamisel. Associated Pressi andmetel vähenes Hiina toidueksport Jaapanisse pärast mürgipaanikat järsult.

Hiinas toodetud toidu ja teiste kaupade ohutuse suhtes on aga ka muid kahtlusi olnud - näiteks on sealt viimastel aastatel maailma müüdud mürgijääkidega loomatoitu ja piimatooteid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles