Peedivõõbaga munad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nami-Nami retseptikogu
Nami-Nami retseptikogu Foto: Pm

Suure peedisõbrana olen viimased paar aastat kevadpühadeks serveerinud peediga värvitud mune.

Rõõmsavärvilised lilla-kollasekirjud munad kaunistavad igat pidulauda. Et värvitakse juba keedetud mune, sobib see viis ka pruunikoorelistele munadele. Riivitud keedetud peeti selle tarvis müüakse vaakumpakendis kõigis toidupoodides.



Vaja läheb:


•    mune


•    riivitud keedetud peeti


•    soovi korral purustatud küüslauku, köömneid, hakitud tilli, soola, sidrunimahla


Keeda mune vaevu podisevas vees 10 minutit, siis jahuta kiiresti külma vee all ja koori.


Maitsesta riivitud keedetud peet küüslaugu, köömnete, soola ja sidrunimahlaga, soovi korral võid lisada ka tilli. Tõsta saadud peedisalat suurde kaussi ja suru kooritud keedumunad õrnalt salatisse, nii et munad oleksid üleni peediga kaetud. Kata kauss kaanega ja tõsta umbes 12 tunniks jahedasse maitsestuma-värvuma.



Fotol on 12 tundi peedisalatis seisnud munad. Üle ööpäeva ei soovitaks mune peedisegus hoida, sest siis värvub ka munakollane lillaks.



Serveerimiseks võta munad peedisalatist välja ja pühi veidi niiske köögipaberiga puhtaks. Lõika pooleks ning aseta maitserohelisega kaetud vaagnale. Peedisalat söö niisama ära!



Veidi lihtsam variant: osta poest värsket peedimahla, maitsesta vastavalt soovile ja pane keedetud kooritud munad peedimahla sisse. Lase umbes 12 tundi jahedas maitsestuda.


On veel kolmaski võimalus mune peediga värvida.



Laiguliste peedimunade  retseptiidee on inspireeritud hiinlaste teemunadest. Ka siin tuleb esmalt munad vaevu podisevas vees kõvaks keeta, siis kiiresti külmas vees jahutada. Koksi keedetud munade koor lusika abil või laual veeretades kergelt katki, aga ära koori! Aseta munad soolaga maitsestatud peedimahla sisse umbes 2 tunniks.



Siis tõsta munad peedimahlast välja ja koori ettevaatlikult. Marmorjas peedimuster püsib munadel paar tundi – seistes värv imendub ja munad muutuvad ühtlaselt heleroosaks. Seetõttu tuleks laigulised peedimunad valmistada paar tundi enne serveerimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles