Hiina koolis leidis aset juba kolmas rünnak sel nädalal

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolirünnakus viga saanud õpilane.
Koolirünnakus viga saanud õpilane. Foto: Reuters/ScanPix

Meesterahvas ründas Hiina idaosas asuvas algkoolis haamriga lapsi ning süütas end seejärel põlema ja suri saadud vigastustesse.


Hiina Rahvavabariigi riikliku uudisteagentuuri Xinhua teatel leidis rünnak aset Shandongi provintsis Weifangi linnas asuvas koolis. Intsidendis sai viga viis last ning õpetaja, kuid nende seisund on stabiilne, vahendas uudisteagentuur AFP.

Väidetavalt oli ründajaks kohalik talunik Wang Yonglai, kes mootorrattal segamatult kooli territooriumile sõitis ning ähvardas enne enda põlema süütamist tappa ka kaks koolilast. Õpetajatel õnnestus viimased siiski viimasel hetkel mehe haardest lahti tõmmata.

BBC teatel viidi neli õpilast ja üks õpetaja haiglasse. Rünnaku motiiv pole aga praeguseks selge. 

Sel kuul on Hiina õppeasutustes leidnud aset kolm sarnase käekirjaga rünnakut, neist koguni kaks sel nädalal. Rünnakutes on saanud surma kaheksa last ja vigastatute hulk ulatub ligi poolesajani. Enamasti on ründajad hädas vaimsete probleemidega.

Eile pussitas töötuks jäänud mees riigi idaosas Jiangsu provintsis Taixingi linna Zhongxi lasteaias 29 last ning kolme täiskasvanut.

Üleeile pärastlõunal ründas meesterahvas riigi lõunaosas Guangdongi provintsi algkoolis samuti noaga 15 õpilast ja üht õpetajat. Politsei on kinni pidanud ka arvatava ründaja - 33-aastase väidetavalt vaimsete probleemidega endise õpetaja Chen Kangbingi.

Viimati mainitud rünnak leidis aset samal päeval, kui Hiina võimud hukkasid möödunud kuul Hiina Fuzhou linnas asuvas Nanpingi põhikoolis kaheksa õpilast surnuks pussitanud ja veel viiele kehavigastusi tekitanud Zheng Minsheng.

Hiina võimud on vastuseks rünnakutele andnud käsu karmistada julgeolekukontrolli riigi õppeasutustes ning on saatnud korratagajad koolide juurde patrullima. Ka on võimud asunud kontrollima vaimsete probleemidega isikute tegemisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles