Vitsuti firmal 300 000 krooni maksuvõlga

Marti Aavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Vitsut
Lauri Vitsut Foto: STANISLAV MOSHKOV/SALDO

Lauri Vitsutile kuuluv Majanduskaitse Büroo OÜ võlgneb üle 300 000 krooni makse, sellises suurusjärgus on firma maksuvõlg püsinud juba 11 aastat.

Miks peakski saamatule riigile usinalt makse maksma, leiab mees ise, kirjutab Äripäev.

«Kui sa küsid, miks Majanduskaitse Büroo riigimakse korralikult ei maksa, siis vastus on, et viimased aastad oleme neid küll väga loiult maksnud,» kommenteeris Vitsut.

«Ma ei näe põhjust, miks peaksime valitseva poliitilise võimu saamatuse ja valed päeva- ja majanduspoliitilised otsused oma taskust kinni maksma,» lisas ta.

«Muidugi saab praegu meilt riigimaksud seaduse ja sanktsiooni ähvardusel kätte, aga minu südametunnistus küll ei piina, et me praegu ühiskonna kulude solidaarsest kandmisest aktiivselt osa ei võta,» ütles ta.

Majanduskaitse Büroo 311 471-kroonisest maksuvõlast moodustab suurima summa sotsiaalmaks, mida ettevõte võlgneb 172 719 krooni.

Majanduskaitse Büroo deklareeris möödunud aasta ärituluks 4,7 miljonit ja puhaskasumiks 0,25 miljonit krooni.

Majanduskaitse Büroo juhatuse liige Vitsut kuulub Rahvaliitu ja kandideeris viimastel valimistel riigikokku. Ajakirjandusele on ta rääkinud, et unistab justiitsministri kohast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles