Venemaa salatseb arvatavate spioonide isikuandmetega

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joonistus kinnivõetutest New Yorgi kohtus.
Joonistus kinnivõetutest New Yorgi kohtus. Foto: SCANPIX

Venemaa Föderatsiooni välisministeerium ei soovinud kommenteerida, kas arvatava spioonivõrgustiku liikmed olid Vene kodanikud.

«Ma ei saa teile midagi öelda. Mul puudub selle teema kohta täielik informatsioon,» kinnitas välisministeeriumi esindaja Andrei Nesterenko televisoonile antud kommentaarides, vahendas uudisteagentuur AFP.

Varem on Vene välisministeerium kinnitanud, et vähemalt osa USAs eri paigus ja Küprosel tabatud 11 kahtlusalustest olid tõesti Venemaa kodanikud, kuid nad ei seadnud ohtu Ühendriikide huvisid, mida näitab ka tõsiasi, et neid ei süüdistata spionaažis, vaid konspiratsioonis ja rahapesus.

Vene välisluureteenistus SVR, kelle heaks spioonid väidetavalt töötasid, pole tänaseni infot kommenteerinud.

11 kahtlusalusest vaid üks, Mihhail Semenko, kannab äratuntavat slaavi päritolu nime. Ülejäänutel sel nädalal lahvatanud luureskandaaliga seoses vahistatud isikutel olid väidetavalt aga võltsitud USA ja Kanada passid.

Teisipäeval Küprose lennujaamas tabatud 55-aastane Kanada passiga mees, kes vabastati kautsjoni vastu, hoiab aga uurimisest kõrvale ning Küprose võimude sõnul võis ta põgeneda saareriigi põhjaosas asuvasse separatistlikusse Põhja-Küprose Türgi Vabariiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles