Wikileaksi asutaja: Pentagon võis olla vägistamissüüdistuse taga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Assange Rootsis.
Assange Rootsis. Foto: SCANPIX

Afganistani sõja salajasi dokumente avalikustanud Wikileaksi asutaja Julian Assange ütles tänases intervjuus, et teda eile tabanud vägistamissüüdistuse taga võis olla Pentagon.

Assange ütles intervjuus ajalehele Aftonbladet, et ei tea, kes teda täpselt vägistamises süüdistasid, kuid teda on varem hoiatatud, et Pentagon võib kasutada räpaseid vahendeid Wikileaksi mustamiseks.

Assange on USA võimudega pärast Afganistani dokumentide avaldamist vaenujalal. Väidetavalt oli teda hoiatatud just fabritseeritud seksiskandaalide eest.

Eile Rootsis välja antud vahistamiskäsk Assange vastu võeti tagasi kõigest mõni tund hiljem. Küll aga uuritakse väidetavalt eraldi edasi süüdistusi seksuaalses ahistamises.

39-aastane austraallane Assange on kõiki süüdistusi eitanud.

Ta ütles Aftonbladetile, et ilmselt plaanivad tema vaenlased kasutada kõiki võimalusi Wikileaksi kahjustamiseks, kuna neil on plaanis järgnevatel nädalatel veel Afganistani sõja kohta käivaid saladokumente avaldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles