Retseptisoovitus: kartulikäkid seasingiga

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kartulikäkid seasingiga.
Kartulikäkid seasingiga. Foto: Atria

*Kartuleid 6 tk
*Kanamuna 1 tk
*Nisujahu ½ klaasi
*Soola 1 tl
*Maamehesinki 300 g
*Sibul 1 tk tükeldatud
*Küüslauk 2-3 küünt tükeldatud
*Petersell
*Nelk

Kartulid keedetakse, kooritakse, tambitakse pudruks või aetakse läbi veski, lastakse jahtuda. Seejärel segatakse hõõrutud muna, jahu ja sool juurde.

Sink lõigatakse tükkideks või hakitakse ja pruunistatakse pannil koos sibulate ja küüslauguga. Pannakse juurde peterselli ja pisut nelki.

Kartulisegust vormitakse koogid. Iga koogi keskele tehakse sõrmega auk, täidetakse seguga ning vajutatakse jälle kinni. Küpsetatakse pannil, kuumal restil või keedetakse soolases vees, kuni tõusevad pinnale. Antakse lauale sulatatud võiga või rasvaga.

Allikas: Emma Leesment-Mälberg. Perenaiste käsiraamat. 1909.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles