USA hoiatas Euroopasse reisijaid terroriohu eest

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi politseinikud parlamendihoone ees.
Rootsi politseinikud parlamendihoone ees. Foto: SCANPIX

Ühendriikide administratsioon hoiatas Euroopa riikidesse reisivaid inimesi võimaliku terroriohu eest.

USA ja Suurbritannia ametnikud on Euroopa riikidesse reisivatele inimestele väljastanud uued juhised. Samas ei täpsustatud ühtegi konkreetset riiki, mida terrorismioht võib ohustada, vahendas BBC.

Ohust teavitati pärast seda, kui luureagentuurid avastasid islamiäärmuslaste kavandatud terroriakti Euroopa suurlinnadele. Berliini, Londonit ja Pariisi ootasid kahe aasta taguse Mumbai terroriakti laadsed rünnakud.

Info Euroopa suurlinnade kavandatavast ründamisest paljastas lääne luureteenistustele juulis Kabulis arreteeritud Saksamaa kodanik Ahmed Sidiqi (Siddiqui), keda hoitakse siiani kinni Afganistanis Bagrami sõjaväebaasis.

Ühendriikide luureallikate kinnitusel pole rünnakuplaanidest loobutud, kuid eeldatavasti ei toimu rünnakud lähiajal.

Ametnike kinnitusel pole ühtki inimest seoses võimalike rünnakutega veel arreteeritud, kuid vastavad ametkonnad jälgivad mitmeid isikuid. Kahtlusaluste ringi kuuluvad Pakistanist pärit Suurbritannia kodanikud ning Afganistanist pärit Saksamaa kodanikud.

Viimasel ajal on nii Briti, Prantsuse, Saksa kui ka Rootsi võimud hoiatanud võimalike terrorirünnakute eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles