Prantsusmaa hoiatab terroriohu eest Suurbritannias

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud Londonis valvamas sissepääsu parlamendihoonesse.
Politseinikud Londonis valvamas sissepääsu parlamendihoonesse. Foto: SCANPIX

Prantsuse valitsus hoiatab Suurbritanniasse reisivaid kodanikke, et riigis on väga kõrge terrorismioht ja ärgitas neid ettevaatlikkusele ühistranspordis ja vaatamisväärsusi külastades.

Eile õhtul välisministeeriumi kodulehel avaldatud sõnumis teatasid Prantsuse võimud, et Briti valitsus peab terrorirünnaku ohtu äärmiselt tõenäoliseks, vahendas Reuters.

«Soovitame (reisijatel) olla äärmiselt tähelepanelikud ühistranspordis ja turistide seas populaarsetes paikades,» teatas ministeerium.

USA ja Suurbritannia hoiatasid oma kodanikke pühapäeval suurenenud terroriohu eest Euroopas, päev hiljem väljastasid samasuguse hoiatuse Jaapan ja Rootsi.

Washingtoni sõnul kavatseb Al-Qaeda ja sellega seotud rühmitused rünnata transpordirajatisi. Londoni teatel on oht tavapärasest suurem Prantsusmaal ja Saksamaal.

Saksa siseminister Thomas de Maiziere toonitas täna, et riiki ähvardavast peatsest terrorirünnakust pole praegu ühtegi märki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles