Saksa minister kritiseeris terroripaanika tekitajaid

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa politseinikud Brandenburgi värava juures. Väidetavalt kavandavad terroristid rünnakut ka selle turistide seas populaarse vaatamisväärsuse juures.
Saksa politseinikud Brandenburgi värava juures. Väidetavalt kavandavad terroristid rünnakut ka selle turistide seas populaarse vaatamisväärsuse juures. Foto: SCANPIX

Saksamaa siseministri sõnul võimaldab Euroopa riikidesse reisivate inimeste hoiatamine terroriohu eest terroristidel hirmu külvata.

Minister Thomas de Maiziere ütles usutluses raadiojaamale Deutschlandfunk, et Saksamaa suhtub terrorihoiatusse tõsiselt, kuid paanika külvamine on terroristidele kasulik, kuna nende eesmärk on levitada hirmu, vahendas uudisteagentuur AFP.

De Maiziere´i sõnul ei tasu luua illusioone, nagu poleks Saksamaa terroristide jaoks sihtmärk, kuid samas rõhutas minister, et eelseisvale rünnakule ei viita ükski konkreetne indikaator.

USA, Suurbritannia, Rootsi ja Jaapan on andnud reisijatele terrorihoiatuse. Väidetavalt kavandavad Al-Qaeda ja sellega seotud rühmituste terroristid rünnakuid Berliinis ja Pariisis. Samal ajal on hoogustunud ka USA õhurünnakud Pakistani ja Afganistani piirialadele.

Väidetavalt sai esmaspäeval riigi loodeosas toimunud droonirünnakus surma ka kaheksa Al-Qaeda võitlejast, kellest vähemalt kolm olid BBC teatel Saksa kodanikud. De Maiziere ei soovinud kuuldusi kinnitada, kuid tema sõnul üllatas teda asjaolu, et väidetavalt leiti meeste juurest nende passid, kuigi rünnaku viis läbi mehitamata luurelennuk eemal asetsevas piirkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles