Vahur Lauri: hirmutab kahe Soome koolitulistamise sarnasus

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politseinikud Jokelas eelmisel sügisel..
Soome politseinikud Jokelas eelmisel sügisel.. Foto: AP / Scanpix.

Soome Kauhajokisse teel oleva ERRi ajakirjaniku Vahur Lauri sõnul paneb mõtlema tänase ja mulluse tulistamisjuhtumi sarnasus.


«Neid ei ole võimalik kuidagi moodi ette aimata või prognoosida,» tõi Lauri paralleele, rääkides «Aktuaalse kaamera» päevases erisaates.

«Kelleltki ei ole inimestel loota abi, sest politsei-kiirabi jõuab kohale siis, kui kõik on möödas,» tõi ta välja teise paralleeli.

Tema sõnul näib praegustel andmetel, et nii Jokela kui Kauhajoki koolitulistaja sarnanevad veel selle poolest, et veedavad osa oma elust arvutis, suheldes sarnase mõttemaailmaga inimestega.

«Nagu tundub nüüd, nad leiavad järgijaid. See on asi, mis paneb tugevasti mõtlema,» rääkis Lauri.

«Nad ründavad väga rahulikes-vaiksetes paikades kohti, kus on suur hulk täiesti süütuid inimesi, kes tegelevad seal täiesti pahaaimamatult oma asjadega.»

Lauri ennustas ka, et need kaks juhtumit annavad tugeva hoobi Soome relvakultuurile.

Soome lääneosas asuva Kauhajoe linnakese rahu rikkus täna ennelõunal verine draama kohalikus teeninduskoolis, kus üks näomaskis noormees avas tule kaasõpilaste pihta. 

Tulistamine algas kooli keldriruumides, kus tehti parajasti eksamit. Kohalike võimude teatel saadi tulistaja kätte ning viidi raskelt haavatuna haiglasse. Senistel andmetel hukkus üheksa õpilast, kuid veel mitu on raskes seisundis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles