Vahistati kaks Chávezi atentaati kavandanud isikut

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carl-Gustav-tüüpi granaadiheitja.
Carl-Gustav-tüüpi granaadiheitja. Foto: forces.gc.ca

Venezuelas vahistati erioperatsiooni käigus kaks isikut, kes väidetavalt kavandasid riigipöörde käigus president Hugo Chávesi tapmist.


Kaks kahtlusalust peeti kinni riigi lõunaosas asuvas Zulia osariigis. Muu laskemoona kõrval konfiskeeriti neilt ka Carl-Gustavi-tüüpi granaadiheitja ja hulk käsigranaate, vahendas AFP.

Venezuela siseministeeriumi ametliku esindaja kinnitusel on mõlemad kahtlusalused Venezuela kodanikud. Vaatamata asjaolule, et rohkem informatsiooni uurimise huvides ei avaldatud, rõhutasid ametnikud, et riigikukutajaid toetas ka USA valitsus.

Kokku on vahistatud kuus meest, keda süüdistatakse tapmiskatse planeerimises, kuid ametlikku süüdistust pole kahtlusalustele veel esitatud. Siiski on teada, et kinnipeetavate hulgas on nii tegev- kui ka erusõjaväelasi.

«Me teame, et nad on kaua oodanud võimalust hankida maa-õhk-tüüpi rakette ja muud keerulist varustust, millega presidendilennuk alla tulistada,» on Chávez hiljuti öelnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles