Petukahtlusega firma müüb juba uusi reise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennuk.
Estonian Airi lennuk. Foto: Raigo Pajula.

Kliendid raha ja reisideta jätnud Line Cross OÜ müüb juba uusi puhkusereise, kuigi pole siiani oma vanu võlgu klientidele ära maksnud.


Line Cross OÜ jättis septembri alguses kuuskümmend inimest Tallinna lennujaama tulutult puhkusereisi ootama, sest firmal polnud raha Estonian Airilt piletite väljaostuks.

Septembris jättis firma ära ka mitu teist reisi, ent sellest hoolimata pakub Line Cross klientidele juba võimalust broneerida talveks uusi reise Taisse.

Firmaomanik Rein Kalda lubas reisita jäänud klientidele sel kuul kogu raha ära maksta. Üks anonüümseks jääda soovinud Line Crossi klient ütles aga Postimehele, et pole peaaegu 20 000 krooni, mis ta maksis, tagasi saanud, kuigi saatis Kaldale selleteemalise tähitud kirja ja ka e-kirja. Samuti pole ta saanud Kaldalt oma kirjadele mingit vastust.

Reedel oli Kalda mobiiltelefon välja lülitatud ja tema kontori telefonile ei vastanud keegi. Mõne nädala eest Postimehega rääkides lausus mees, et ettevõte jätkab tööd ja hakkab müüma edasi teiste firmade reise.

Lisaks neile korraldab firma aga ka ise reise Taisse, mis toimuvad kas selle aasta lõpus või uue alguses.

Tarbijakaitseameti avalike suhete peaspetsialisti Kadri Kauksi sõnul on Line Crossil tegelikult praegu keelatud reise müüa, tarbijakaitse pole aga saanud teateid, et firma keelust hoolimata seda teeks.

Samas pole tarbijakaitse saanud Line Crossiga kontakti seoses ärajäänud reiside eest tasumisega.

Tarbijakaitseamet esitas


Line Crossile kutse saata reedeks oma esindaja kohtumisele võlgade tasumist arutama, ent kohale ei ilmunud kedagi, ka telefoni teel ei õnnestunud firmast ühtki inimest kätte saada.

Seoses sellega asub tarbijakaitse tänasest koguma inimeste nõudeid Line Crossi vastu.

Pettasaanud kliendid on juba kirjutanud firma kohta mitu avaldust politseisse. Prokuratuur ei ole veel otsustanud, kas algatada kriminaalasi, otsus langetatakse sel nädalal.

Rein Kalda ärid

• 1999. aastal registreeriti OÜ Ostlines Reisid, mis esines ka nime all OÜ Ost-Lines. Selle ainuomanik oli Rein Kalda. 2004. aastal pandi see firma tarbijakaitseameti palvel kinni.
• Seejärel juhatas Kalda firmat nimega OÜ Karfagen Travel, mis esines ka nime all OÜ Amenitis. 2005. aastal hoiatas tarbijakaitse Karfageni teenuste kasutamise eest, sest firma ei täitnud oma kohustusi klientide ees.
• Praegu on Rein Kalda OÜ Line Cross ainuomanik ja tegevjuht. Ka Line Crossi kohta on klientidel olnud mitmeid kaebusi, viimastel nädalatel on jäänud ära mitu reisi.
Allikas: äriregister, PM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles