Wendre koondab töötajaid Pärnu- ja Viljandimaal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Aktsiaselts Wendre koondab Pärnu- ja Viljandimaal kokku 80 töötajat, Võhmas sulgeb ettevõte oma tsehhi ja töö kaotab 40 inimest.


Niisama palju inimesi jääb tööta Vändras, kus koondamisteated on enamikule juba kätte antud. Võhma tsehh lõpetab töö detsembri keskel.

Wendre tegevdirektor Vahur Roosaar ütles, et firma on tükk aega vaeva näinud, et Võhmat tegutseva ettevõttena müüa, aga kahjuks pole see õnnestunud ja nii tuleb tsehh kinni panna.

Roosaar lükkas ümber väite, et firma koondab töötajaid halvenenud majandusseisu pärast. «Tundub ebaloogiline, aga meil läheb jätkuvalt hästi, selgi aastal kavandame toodangu kümneprotsendilist kasvu. Koondamise võtsime ette seetõttu, et meil on firmas osa tegevusi dubleeritud. Aga kuna teenindame suurkliente ja suurte koguste puhul peavad olema väga head hinnad, siis peame oma sisemised võimalused üle vaatama,» selgitas Roosaar. Kuna firmal on tehas Hiinas, valmistatakse osa asju seal.

Wendre Vändra tsehhi kohta ütles Roosaar, et selle sulgemist plaanis pole. Sealsest 230st töötajast koondatakse ligi 40, teist niisama palju hakkab käima tööl Pärnus, kuhu on juba üle toodud osa masinaid. Kokku jääb Wendrel Eestisse alles 500 töötajat.

Tänavu juunis andis Wendre nõukogu esimees Peter Hunt ajalehele intervjuuu, kus ütles, et plaanid näevad ette kasvu Pärnuski. «Tahame laiendada vabrikut ja võtta juurde uusi inimesi. Arvan, et tegime viis-kuus aastat tagasi väga õigeid otsuseid, kui otsustasime ehitada Pärnusse moodsa vabriku. See oli väga õigel ajal tehtud otsus. Siis tahtsime jagada järjest kasvavad kulud suuremate mahtude peale. See õnnestus.

Tahame uuendada Vändras asuva tehase. Seal on praegu halvad tootmistingimused. Minu arvates meie edu seisnebki õigel ajal õigete otsuste vastuvõtmises. Muidugi mängib mingit rolli õnn.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles