Põhja-Korea ametnik: võimud kardavad rahva raevu

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-un (vasakul) ja tema isa, Põhja-Korea juht Kim Jong-il (paremal) võimupartei liidrite grupifotol.
Kim Jong-un (vasakul) ja tema isa, Põhja-Korea juht Kim Jong-il (paremal) võimupartei liidrite grupifotol. Foto: SCANPIX

Korea RDVi valitsusallika sõnul tähistati stalinistliku riigi troonipärija Kim Jong-un´i eilset sünnipäeva tagasihoidlikult, kuna võimud kardavad rahva viha.

Anonüümseks jääda soovinud allikas kinnitas Lõuna-Korea meediale antud usutluses, et suurejooneliste paraadide ja juhikultuse poolest tuntud riigis peetud Kimi tähtpäev oli märkamatu Pyongyangi teadliku otsuse tõttu, vahendas uudisteagentuur AFP.

Lõuna-Korea meedia kinnitusel tugevdasid stalinistliku riigi võimud 7. ja 8. jaanuaril julgeolekukontrolli, samuti hoiatas juhtkond luureteenistust ja teisi julgeolekutöötajaid võimaliku eriolukorra eest.

«Sellise erikäsu andmine oli väga ebatavaline, arvestades, et suuremaid rahvaüritusi ei toimunud,» leidis Avatud Raadio Põhja-Koreale.

Raadiojaam viitas anonüümsele allikale, kelle sõnul olid pidustused tähelepandamatud riigi raskest majandusolukorrast tingitud närvilisuse tõttu riigi juhtkonna hulgas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles