Venemaalased eelistavad presidendikandidaadina Putinit Medvedevile

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin ja Dmitri Medvedev (paremal)
Vladimir Putin ja Dmitri Medvedev (paremal) Foto: SCANPIX

Venemaalased eelistavad näha presidendikandidaadina 2012. aasta valimistel Vladimir Putinit, aga mitte Dmitri Medvedevit, selgub Levada Keskuse küsitlusest.

Praegust peaministrit eelistaks presidendikandidaadina näha 29 protsenti, praegust riigipead 17 protsenti, ilmneb aasta lõpus läbi viidud küsitlusest, vahendas RBK daily.

18 protsenti ei taha kandidaadina näha ei Putinit ega Medvedevit, 19 protsenti tahaks näha mõlema kandideerimist.

Kui presidendivalimised toimuksid praegu, siis Medvedev koguks 21 protsenti häältest üle Venemaa, võrreldes 17 protsendiga möödunud suvise küsitluse järgi. Putin koguks Vene Föderatsioonist 31 protsenti, võrreldes 37 protsendiga mullu suvel.

Kolmandana saaks enim hääli kommunistide liider Gennadi Zjuganov ja neljandana liberaaldemokraatide juht Vladimir Žirinovski – mõlemad koguks ligi 5 protsenti häältest.

Putini ja Medvedevi toetust vaadates erinevad Moskva ja kogu Venemaa numbrid teineteisest oluliselt. Moskva küsitluse järgi hääletaks Medvedevi poolt 27 protsenti pealinlastest, Putini poolt 16 protsenti.

Ekspertide arvates on Medvedevi populaarsuse tõusu taga aktiivne tegutsemine sügisel ja eelkõige otsustav käitumine Moskva linnapea Juri Lužkovi vallandamisel. Ka hinnatakse Medvedevi võitlust korruptsiooniga.

Putini populaarsuse langemisel on objektiivsed põhjused, sest kriisi ajal on valitsusjuhiks olemine keeruline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles