Putin lubas sõjaveteranidele pensionide tõusu ja kortereid

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin Novo-Ogorjovo residentsis
Vladimir Putin Novo-Ogorjovo residentsis Foto: SCANPIX

Venemaa peaminister Vladimir Putin lubas erusõjaväelastele, et nende pensionid tõusevad oluliselt 2012. aastal.

Putin kohtus täna oma Novo-Ogorjovo residentsis sõjaveteranide ja erusõjaväelastega. «Alates järgmisest aastast on sõjaväepensionid oluliselt suuremad,» lubas ta, vahendas RIA Novosti.

Vene rahandusministeerium on varem kinnitanud, et sõjaväelaste pensionid tõusevad 30-40 protsenti.

Venemaal on üle 40 miljoni veterani ja pensionäri ning nende toetamine pole kuidagi seotud sisepoliitiliste sündmustega. Putini sõnul moodustas sotsiaalvaldkond 2009. ja 2010. aastal 70 protsenti eelarve kuludest ning riik püüdis teha kõik, et leevendada kriisi mõju.

Pensionid suurenesid mullu ja need kerkivad ka sel aastal. Suure Isamaasõja veteranid saavad kuus kuni 23 000 rubla (8740 krooni), sõjaväelaste lesed 17 000 rubla (6460 kooni).

Kolme aastaga on paranenud 145 000 erusõjaväelase elamistingimuse, korteri järjekorras on veel 41 000 Suure isamaasõja veterani. Olukorra lahendamiseks eraldab riik 10 miljardit rubla (3,8 miljardit krooni). Putin lubas, et kõik veteranid saavad omale korteri.

Keskmine sotsiaalpension Venemaal aastal 2010 oli ligi 8000 rubla (3040 krooni), kui tänavu tõstetakse seda kolme protsendipunkti võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles