Kunstnik vahetas pintsli hantlite vastu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rene Kari.
Rene Kari. Foto: Peeter Langovits

Maalikunstnik Rene Kari vahetas pintsli hantlite vastu, et voolida oma kehast täiuslik elav skulptuur.

Eestis 1980. ja 1990. aastatel sürrealistlike ja erootilise alatooniga maalidega tuntust kogunud Rene Kari (60) lubab odavalt ja lihtsate vahenditega oma kehast meistriteose vormida ning on enda sõnul saavutanud hantlite ja pisut enam kui poolsada kilo kaaluva kangiga oma elu parima vormi, vahendas ERR Uudised ETV saadet «Pealtnägija».

Kari märkis, et kavatseb 70-aastaselt näha välja parem kui praegu ning 95-aastaselt võimsamana kui 80-aastaselt.

«Viimasel kümnel aastal on randa sattudes väga raske leida meest, kes oleks võrdväärne minuga. Ma üritan olla objektiivne. Minu kriteeriumite järgi ehk esteetilise noorusliku väljanägemise poolest olen ma hetkel maailma parim tõenäoliselt, ma pole leidnud paremat. Kui keegi leiab, hea meelega vaataksin,» kinnitas Kari.

Kunstiteadlane Harry Liivrand tõdes, et talle näib Rene Kari kunst veidi nartsissistlik. «Teatud määral selline oma ego väljendusviis, kus äärmiselt tähtsaks saab oma mina väljendamine,» arvas Liivrand.

Mullu sügisel lõi Kari kunstiringkondades laineid sellega, et pälvis kultuurkapitalilt ja kunstnike liidult 30 000 krooni ehk ligi 1920 eurot toetust, et sõita USAsse Miami Beachile ja mitte lihtsalt päevitama, vaid võrdlema oma trimmis torsot sealsete meeste kehadega.

«Ma soovisingi näha mitte fotode pealt neid teisi inimesi, vaid lähedalt, kuidas nad siis välja näevad. Samuti osalemas kulturismivõistlustel Las Vegases,» ütles Kari.

Kuigi võistlustel Karit edu ei saatnud, siis veendus ta enda sõnul, et tal on ikka üks vinge keha. Tema vanuses üks maailma parimaid.

Praegu tahab Kari oma musklitrimmimisteadmisi ka teistega jagada ning viimased kaks nädalat on tema vastavad tööd üleval Tallinnas Metro Plazas, kus ta reklaamib ka isiklikku nõustamisteenust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles