Terroriakt Moskva lennujaamas tappis 35, viga sai 130 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva Domodedovo lennujaam.
Moskva Domodedovo lennujaam. Foto: SCANPIX

Venemaal Moskva Domodedovo lennujaamas toimus täna plahvatus, milles on hukkunud vähemalt 35 ja viga saanud 130 inimest.

Plahvatuse Domodedovo rahvusvaheliste lendude terminalis korraldas kell 16.32 (kell 15.32 Eesti aja järgi) enesetapuründaja, vahendas Interfax Vene uurimiskomitee teadet. Võimude sõnul on tegu terroriaktiga.

Plahvatus toimus saabuvate lendude sektsiooni pagasisaali lähedal.

Eesti välisministeeriumist öeldi Postimees.ee'le, et eestlaste kannatadasaamise kohta Domodedovol neil praegu andmeid pole.

Interfax teatab, et miilits on julgeolekumeetmeid suurendanud Moskva kahes teises lennujaamas ja metroojaamades. Lennuväljadel otsitakse läbi kõik kotid ning uurijad on asunud läbi vaatama turvakaamerate linte.

Vene raadioga rääkinud pealtnägijad kirjeldasid õõvastavat vaatepilti, mis Venemaa suurimas lennujaamas avanes.

«Põletada saanud inimesed jooksevad ringi... kanderaamidel kantakse lihatükke,» rääkis lennujaama infopunkti juures seisnud Andrei City FMile. «Midagi kohutavat on siin toimumas. Kümneid inimesi viiakse raamidel, kärudel minema.»

«Ei ole võimalik ellujäänuid surnutest eristada. Pidin kellegagi kokku saama. Me ei ole siin riigis kaitstud,» ütles teine pealtnägija Aleksei raadiojaamale.

Enne plahvatust Domodedovol British Airwaysi lennukiga maandunud britt Mark Green ütles BBC-le, et plahvatuse ajal viibis pagasisaalis ja passikontrollis tuhandeid inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles