Seeder: põllumajandustoetuste summa ei vähene

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumajandusminister Helir-Valdor Seederi sõnul on Eestist saanud abivajaja asemel abistaja.
Põllumajandusminister Helir-Valdor Seederi sõnul on Eestist saanud abivajaja asemel abistaja. Foto: Toomas Huik

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ütles riigikogus arupärimistele vastates, et põllumajandustoetuste kogusumma tuleval aastal ei vähene, vaid suureneb 250 miljoni krooni võrra.


Kuna kokkulepitud toetused Euroopa Liidust tulevad ja ka siseriiklikud toetused jätkuvad kavandatud mahus, siis saab Eesti põllumajandus 2009. aastal 250 miljoni krooni võrra enam toetusi kui sel aastal, selgitas Seeder. Vähenemine leiab aset vaid täiendavate nn TOPUP otsetoetuste osas, mida tuleb 235 miljoni krooni eest vähem.

Kuni 2013. aastani saab Eesti ELi eelarvest koos riigi kaasfinantseerimisega maaelu arengukava kaudu 2 miljardit krooni ning otse- ja täiendavaid toetusi veel 1,5 miljardi krooni eest.

Seederi sõnul saavad Eesti põllumajandustootjad täna toetusi vähem kui nende kolleegid teistes Euroopa riikidest ja on seetõttu ebavõrdses olukorras. Ta avaldas lootust, et pärast 2013. aastat olukord muutub.

Ühekordseid ikaldustoetusi Seederi sõnul ei tule, sest seda ei luba ELi riigiabi reeglid. Ta avaldas lootust, et ilm võimaldab veel maas oleva vilja ja köögivilja üles võtta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles