Britid avalikustasid tulnukatoimikud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ufo-pilt, mille autori kinnitusel kihutasid sellega ringi langenud inglid.
Ufo-pilt, mille autori kinnitusel kihutasid sellega ringi langenud inglid. Foto: Repro

1991. aasta juulis Londonist Gatwicki lennuvälja suunas sõitnud Britannia Airwaysi Boeing 737 piloodid ehmatasid, kui nägid õhusõidukile vastu kihutamas väikest musta rombikujulist asja. Tundmatu objekt möödus reisilennukist umbes 90 meetri kauguselt.


Selle registreerisid oma radaripildil ka Gatwicki lennujuhtimiskeskuse töötajad, kes hindasid eseme liikumiskiiruseks 190 kilomeetrit tunnis. Nad hoiatasid tundmatu objekti eest ka järgmist lennukit, mis selle trajektoorile pidanuks jääma, kuid tolle saabumise hetkeks oli lendav romb kuhugi kadunud.



Seda, millega päriselt tegu oli, pole siiani kindlaks teha suudetud.


1991. aasta 21. aprillil aga arvas Milanost Londonisse teel olnud Alitalia reisilennuki piloot Achille Zaghetti, et tema lennuki eest lendas läbi rakett. Hilisem uurimine tunnistas, et mingi objekt õhus tol hetkel küll liikus, kuid ei suutnud kindlaks teha midagi muud peale raketi välistamise.



Eeltoodud kirjeldusi sisaldavad eile avalikustatud Suur­britannia kaitseministeeriumi tundmatute lendavate objektidega seotud materjalid aastatest 1986–1992.



Lisaks otsestele kirjeldustele on nende 19 toimiku seas ka kaitseministeeriumi palve, et sõjaväehelikopterid ei käiks toona põldudele müstiliselt tekkinud viljaringe pildistamas. Seda kartuses, et selliste paraasjadega tegelemine õõnestaks Briti kaitseinstitutsioonide usaldusväärsust.



Nagu hiljem on selgunud, oli kaitseministeeriumi palve õigustatud – 1992. aastal tuli välja, et pikk aega kõigi ufoloogide meeli ärevil hoidnud ringe tegid enda lõbustamiseks kolm briti meest, mitte maaväliste tsivilisatsioonide esindajad.


Samas leidub neis toimikuis ka väga kiirelt lahendatud juhtumeid.



Näiteks ühel 1992. aasta selgel novembriõhtul helistas brittide kaitseministeeriumisse Londoni kontoriametnik, kes kirjeldas neile kummalist värisevat objekti, mis tõuseb aeglaselt Regent’s Parki kohale. Asja kontrollimisel osutus objekt tuuleloheks.


Lisaks on ka infot, mida oleks mingilgi moel kontrollida päris keerukas, kui mitte võimatu.



Ühel juhtumil oli sõjaväelastega kontakti võtnud õues maganud inimene, kelle kinnituste kohaselt karjusid tema peale tulnukad.



Teisel oli aga olemas kindel info selle kohta, et indiaanlaste legendaarsed sulgedega maod ootavad juba luba Maale laskumiseks. (AP/Irish Examiner/PM)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles