Iraanis hukati neli vägistajat ja narkoärikas

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amnesty inimõigusaktivistid avaldamas meelt surmanuhtluse vastu.
Amnesty inimõigusaktivistid avaldamas meelt surmanuhtluse vastu. Foto: SCANPIX

Iraani meedia teatel poodi neli süüdimõistetud vägistajat ning üks narkokurjategija.

Kohaliku Kayhani päevalehe teatel hukati narkodiiler riigi põhjaosas asuvas Tonekaboni linna vanglas. Neljalt vägistajalt võeti aga elu islamivabariigi keskosas Yazdi linnas, neist üks poodi üles vanglas, kuid ülejäänud kolm hukati avalikult, vahendas uudistevõrk AFP.

Pole teada, millal hukkamised täide viidi. Samuti ei avalikustatud surmamõistetute nimesid.

Pärast 1979. aastal Iraanis toimunud revolutsiooni käib kohtumõistmine riigis šariaadi ehk islami seaduste järgi, mille kohaselt võib surmanuhtluse määrata mõrva, abielurikkumise, relvastatud röövi, usust taganemise ja narkokaubanduse eest.

Iraanis on sel aastal toimunud hukkamiste käigus poodud vähemalt 118 süüdimõistetut. Mullu hukati vähemalt 179, ülemöödunud aastal 270 inimest ja 2008. aastal 246 inimest.

Inimõigusorganisatsioonid on Iraani hukkamisi tauninud ja nende andmetel on Iraan Hiina järel hukkamiste poolest koguni teisel kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles