Padar astub võitlusse börsimanipulaatoritega

Mirjam Mäekivi
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väljavõtted Tallinna börsilt
Väljavõtted Tallinna börsilt Foto: Lennart Rikk

Rahandusminister Ivari Padar saatis eile suurele kooskõlastusringile määruse eelnõu, mille põhjal hakkab finantsinspektsioon turumanipulaatoreid tuvastama.


Rahandusministeeriumi finantsturgude osakonna juhataja Thomas Auväärti sõnul ei ole eelnõu väljatöötamine ja selle kooskõlastusringile saatmine otseselt seotud olukorraga maailma finantsturul, selle väljatöötamise aluseks on Euroopa Liidu turukuritarvituste regulatsioon ja juhendid, kirjutab

Äripäev

.

Eeldatavasti järgmise aasta 1. jaanuaril kehtima hakkava määrusega kehtestatakse sisuliselt turumanipulatsioonile viitavate asjaolude iseloomulike tunnuste näidisloetelu, selgitas ta.

Määruse eesmärk on anda väärpaberitehingute tegemiseks selgemad alused, et ei satutaks pahuksisse turumanipulatsiooni reeglistikuga, resümeeris Auväärt.

«Börsi hinnangul on tegemist väärtpaberituru usaldusväärsust ja investorkaitset tugevdava eelnõuga,» edastas Tallinna börsi kommunikatsiooni- ja turundusjuht Tex Vertmann.

Swedbanki aktsiaturgude osakonna juhi Lauri Linnu sõnul pole praegu ohtu, et Eesti börsiettevõtete aktsiahindadega manipuleeritaks - see läheks manipulaatorile globaalse languse taustal liiga kalliks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles