Zatlersi otsust kritiseerinud Leedu suursaadik astus tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdis Zatlers laupäevaõhtuses telepöördumises.
Valdis Zatlers laupäevaõhtuses telepöördumises. Foto: SCANPIX

Meedias Läti presidendi Valdis Zatlersi otsuse kohta algatada parlamendi laialisaatmine sõna võtnud Leedu suursaadik Lätis Antanas Valionis astus tagasi.

Valionis ütles nädalavahetusel uudisteportaalile Delfi.lt, et Zatlersi otsus seim laiali saata on poliitiline kättemaks. Valionis märkis, et kuigi Zatlersi ettepanek on põhiseadusega kooskõlas, ei ole parlamendile sõja kuulutamine kunagi hea mõte, vahendas LETA.

Leedu välisminister Audronius Ažubalis kommenteeris seepeale, et kuigi Leedu diplomaatidel on õigus avalikult sõna võtta, peavad nad alati jääma diplomaatiliseks ja austama oma võõrustajariigi suveräänsust ja selle poliitikuid.

Valionis väljendas olukorra pärast eile kahetsust ja palus Läti presidendilt vabandust. Ühtlasi esitas ta Ažubalisele tagasiastumispalve, mille president Dalia Grybauskaite heaks kiitis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles