Jaapani peaminister võitis usaldushääletuse

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naoto Kan.
Naoto Kan. Foto: SCANPIX

Jaapani peaminister Naoto Kan, kelle tegevust märtsis saareriiki tabanud looduskatastroofi järel on teravalt kritiseeritud, võitis täna parlamendis toimunud usaldushääletuse.

64-aastase Kani jätkamist valitsusjuhina toetas 293 ja tema vastu hääletas 152 rahvasaadikut. Kani umbusalduse algatasid peamine opositsioonierakond Liberaaldemokraatlik Partei (LDP) ja selle väiksemad liitlased, vahendas uudisteagentuur AFP.

Enne hääletust lubas Kan oma parteikaaslastele, et astub valitsusjuhi kohalt tagasi, kui märtsikuise üheksamaganituudilise maavärina, laastava tsunami ja ränga tuumaõnnetuse põhjustatud kriis on ületatud. 

Samas ei toeta ka mitmed mõjukad Kani parteikaaslased vasaktsentristlikust Jaapani Demokraatlikust Parteist (DPJ) tema jätkamist peaministrina, mistõttu ennustavad poliitikavaatlejad, et Kan jätkab ametis veel mõned kuud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles