Jaapanis suletakse enesetappude hirmus internetilehekülgi

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud jaapanlased võtavad endalt elu mürgiste aurudega, mis on ohtlikud ka teistele inimestele.
Paljud jaapanlased võtavad endalt elu mürgiste aurudega, mis on ohtlikud ka teistele inimestele. Foto: AP / Scanpix

Jaapani politsei sulgeb enesetappe propageerivaid internetilehekülgi, sest riigis kardetakse ülemaailmse finantskriisi ajal suitsiidide märgatavat tõusu.


Üle 870 jaapanlase on sel aastal teinud enesetapu kodumajapidamistes kasutatavate kemikaalide ja vesiniksulfiidi kokkusegamisel tekkivate mürgiste aurude sissehingamise teel. Surmavat kemikaali leidub näiteks nii pesu- kui ka puhastusvahendites, kirjutas telegraph.co.uk.

Võimuesindajate sõnul on mürgiste ja surmavate ainete kokkusegamise instruktsioonid aga internetis kergesti kättesaadavad.

Möödunud aastal tegi sel moel suitsiidi kõigest 29 inimest, kuid mürgine gaas ei saa saatuslikuks ainult enesetapu sooritanud inimesele, vaid ohustab ka lähedalasuvate majade elanikke, põhjustades tõsiseid tervisekahjustusi.

Enesetappude tase Jaapanis on arenenud riikidest üks kõrgemaid, sest riik on maailmas suitsiidi sooritajate arvu poolest üheksandal kohal.

Jaapani politsei andmetel on enesetappude arv võrreldes eelmise aastaga kasvanud 2,9 protsenti. Eelmisel aastal tegi suitsiidi keskmiselt üle 90 inimese päevas, sest kokku sooritas enesetapu 33 093 jaapanlast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles