Medvedev tahab naftat rubla eest müüa

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene Föderatsiooni president Dmitri Medvedev esinemas oma aastakõnega Kremli presidendipalee uhkes Georgi saalis.
Vene Föderatsiooni president Dmitri Medvedev esinemas oma aastakõnega Kremli presidendipalee uhkes Georgi saalis. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Venemaa peaks president Dmitri Medvedevi hinnangul kiiremas korras hakkama nafta ja maagaasiga kauplemisel arveldama rublaga, et suurendada oma rahvusliku valuuta tähtsust maailma majanduses.

 

Medvedev rõhutas täna rahvasaadikutele olukorrast riigis kõnet pidades vajadust võtta juba aasta lõpuks vastu seadustepakett, mis paneks aluse üleilmse tähtsusega finantskeskuse loomiseks Venemaal, vahendas Interfax.

«See keskus peab olema tuumaks sõltumatule ja konkurentsivõimelisele Vene finantssüsteemile,» märkis president. Seejuures kinnitas ta, et toetab visalt oma nafta ja gaasi müümist maailmale rublade eest.

«Tuleb astuda praktilisi samme rubla rolli tugevdamiseks ühena valuutadest rahvusvaheliste arvelduste teostamisel ja lõpuks alustada üleminekut rublaarveldustele, mis kahjuks on takerdunud,» teatas riigipea.

Medvedev meenutas kuulajatele ka seda, et nn G20 riigid kogunevad novembri keskel Washingtoni arutama praegust üleilmset finantskriis ja maailmamajanduse korraldust.

Venemaa on tema kinnitusel juba koostanud ettepanekud uue majandusarhitektuuri rajamiseks, mis arvestaks kõigi osaliste huvidega ja ei eelistaks teatud rühmi.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles