Aasta lõpul tööga hõivatute arv langeb

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noortel on raske tööd leida.
Noortel on raske tööd leida. Foto: Arvet Mägi

Sotsiaalministeeriumi tööpoliitika info ja analüüsi osakonna juhataja Katrin Raadom ennustab neljandas kvartalis ja uue aasta algul tööhõive langust.


Hõivatute arv III kvartalis veel ei langenud, kuid suured koondamislained ennustavad hõive langust aasta viimases kvartalis ja 2009. aasta algul, märkis Raadom.

6,2 protsendi suurune töötuse määr III kvartalis ei olnud tema hinnangul ootamatu, sest ka rahandusministeeriumi suvel avaldatud majandusprognoosis kajastus sama suur number. Aasta viimases kvartalis kasvab töötus tõenäoliselt veelgi.

Noorte töötute arvu kahekordistumist põhjendas Raadom sellega, et majanduslanguse tingimustes on noortel koolilõpetajatel raskem tööd leida. Samas suurenes töötus ka teistes vanuserühmades.

Kui 2009. aasta II kvartalis oli töötuse määr 4,2 protsenti, mis on viimaste aastate madalaim näitaja, siis registreeritud töötute arvu kasv kajastus statistikas juba siis. III kvartalis on tööturuametis registreeritud töötute arvu kasv jätkunud.

2008. aasta oktoobri lõpu seisuga oli töötuna registreeritud 22 598 inimest, mis on 12,9 protsendi võrra rohkem kui septembri lõpus ja 68,3 protsendi võrra rohkem 2007. aasta oktoobris. Ka töötukassa 2008. aasta kolme kvartali andmetel oli keskmine töötuskindlustushüvitise määramiste arv selles kuus viimase viie aasta kõrgeim.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles