Hollandi linnapead toetavad kanepi täielikku legaliseerimist

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi coffee shopis müüdavad jointid ehk kanepist keeratud sigaretid.
Hollandi coffee shopis müüdavad jointid ehk kanepist keeratud sigaretid. Foto: Reuters / Scanpix

Enamik Hollandi linnapeasid pooldab kanepikasvatuse, selle soetamise ja müügi täielikku seadustamist.

Binnenlands Bestuur väljaande teatel viidi 106 linnavalitsuses, mille haldusalas asub üks või mitu coffee shopi (Hollandi kanepikohvikud, mis võivad legaalselt piiratud koguses kanepit müüa) läbi uuring, kas nad toetavad kanepi täielikku legaliseerimist. Üle poole vastanutest leidis, et kanep tuleks täielikult seadustada, vahendas AFP.

Küsitlusest võttis osa 94 linnapead, kellest 54 toetas kanepitööstuse legaliseerimist, 25 olid rahul praeguse olukorraga, üheksa pooldasid täielikku keeldu ja kuuel puudus selge eelistus.

«Nad [linnapead] tahavad teha lõpu ebaausale olukorrale, kus kergete uimastite avalikku müüki sallitakse, kuid varud tuleb soetada tagaukse kaudu ja kasvatamine on keelatud,» kirjutas ajakiri.

Ajakiri avaldas küsitluse tulemused vahetult enne seda, kui reedel kogunevad 30 linnapead Almere linna, kus arutatakse kanepist põhjustatud probleeme, mis on nende hinnangul eelkõige seotud kanepiturismiga.

Hollandis on alates 1976. aastast lubatud alla viie grammi kanepi omamine ja tarvitamine, kuid kasvatamine on endiselt keelatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles