Riigikogu võttis vastu 2009. aasta eelarve

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu saal.
Riigikogu saal. Foto: Peeter Langovits

Riigikogu võttis täna 60 poolt- ja 29 vastuhäälega vastu valitsuse esitatud tuleva aasta riigieelarve, mille tulude maht on 97,8 ja kulude maht 98,5 miljardit krooni.

Vastu hääletasid Keskerakonda ja Rahvaliitu kuuluvad riigikogu liikmed, kes ei soovinud reaalselt tasakaalutu eelarve eest vastutust võtta.

Eelarve arutelul räägiti sellest, et 2009. aasta kulud-tulud on tasakaalus vaid paberil ja suure tõenäosusega tuleb uue aasta algul vastu võtta negatiivne lisaeelarve.

Eelarvet esitlenud rahanduskomisjoni esimees Jürgen Ligi ütles, et tuleval aastal pole välistatud reservide kasutuselevõtu kõrval ka võlakirjade väljaandmine või laenamine. Reservide olemasolu on tema sõnul riigi usaldusväärsuse seisukohalt väga oluline.

«Euro kasutuselevõtt on meie kindel eesmärk ja aeg selleni tuleb üle elada,» ütles Ligi. Eelnõu tagasivõtmine, nagu soovisid Keskerakonna ja Rahvaliidu esindajad, olnuks tema hinnangul halb signaal väljapoole ja arutu samm riigi kodanike suhtes, sest hulk vajalikke asju jääks rahastamata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles