Moskva miilits nurjas mittenõustujate marsi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OMONi liikmete stiilinäide täna Moskvas
OMONi liikmete stiilinäide täna Moskvas Foto: AFP / Scanpix

Moskva miilits nurjas Vene opositsioonijõudude meeleavalduse, niinimetatud mittenõustujate marsi, mille korraldamiseks pealinna võimud luba ei olnud andnud, teatas raadiojaam Ehho Moskvõ.


Triumfiväljaku, kus opositsioon kavatses miitingu korraldada, piirasid ümber sõjaväeveokid, veokid miilitsa eriüksuse (OMON) võitlejatega, miilitsafurgoonid ja tänavakoristusautod.

Kedagi väljakule ei lastud, samuti võeti meeleavaldusele suundujaid kinni kohe, kui nad lähedalasuvatest metroojaamadest väljusid.

Võrguväljaande kasparov.ru teatel võeti väljakule lähenemisel kinni üks opositsiooniühenduse Teine Venemaa liidreid Eduard Limonov koos turvameestega, samuti veel kümmekond lippe kandnud natsionaalbolševikku.

Samuti ajas Moskva miilits jõhkralt laiali mittenõustujate marsil osaleda kavatsenud erikindralite miitingu Puškini väljakul, mille korraldas Nõukogude ohvitseride liit.

Kasparov.ru andmetel võeti kinni umbes 50 erusõjaväelast, teiste seas ka liidu esimees, kindral Aleksei Fomin ja admiral Vladimir Berezin.

Saidi kinnitusel käitusid eriüksuslased üsna jõhkralt, osa vahistatuist lohistati miilitsabussidesse.

Mittenõustujate marss pidanuks algama kell kaks päeval Moskva aja järgi Triumfiväljakul ning lõppema rongkäiguga mööda Tverskaja tänavat.

Meeleavaldajad kavatsesid protestida põhiseadusemuudatuste vastu, millega presidendi ametiaega pikendati seniselt neljalt aastalt kuueni.

Aktsioon oli pühendatud dekabristide ülestõusule, mis toimus 1825. aasta 14. detsembril Senati väljakul.

Mittenõustujate marss toimub pühapäeval ka Peterburis, kus võimud selle korraldamiseks ka loa väljastasid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles